1) ادامه تغذيه با شيرمادر همچنان مورد تاكيد است.
2) شير مادر بعد از مصرف غذاي كودك داده شود.
3) دفعات تغذيه به غير از شير مادر 4 تا 5 بار در روز است.
نکاتی که باید برای تغذیه سال دوم زندگی کودکان رعایت کرد
4) هنوز بايد در غذا تغييراتي داد تا هضم آن آسان تر باشد زيرا ممكن است اگر يكباره و بصورت آنچه كه در سفره خانواده است به كودك داده شود، هضم غذا براي او مشكل باشد. در سفره خانواده اگر برنج بصورت كته يا كاملا نرم شده نيست، ميتوان آن را با پشت قاشق و كمي آب خورش نرم و له كرد و به كودك داد يا آب خورش همراه با سيب زميني و تكه هاي گوشت كوچك نرم كرده به كودك داد.
5) نياز كودك به كلسيم و پروتئين توسط شير مادر و مقدار ماست پاستوريزه اي كه در روز ميخورد تامين ميشود.
6) سفيده تخم مرغ كم كم به همان صورت كه در مورد زرده تخم مرغ شروع شده بود، بصورت كاملا پخته و سفت شده شروع و بتدريج به يك سفيده كامل ميرسد و ميتوان يك روز در ميان يك تخم مرغ كامل به كودك داد.
7) كودك فعالانه در غذا خوردن دخالت داشته باشد و خود، غذا را با دست يا قاشق كوچك بردارد و به دهان ببرد.
8) از 12 ماهگي به بعد زمان استفاده از غذاهاي سفره خانواده است .
9) حبوبات از موادغذايي داراي پروتئين، كربوهيدرات و املاح است و لازم است در سال دوم بتدريج بر تنوع حبوبات مصرفي افزوده كه ميتوان بصورت كاملا پخته شده همراه با سيب زميني و با روغن يا كره و ترجيحا روغن زيتون به كودك داد.
10) بايد توجه داشت كه هنوز هم معده كودك كوچك است و نبايد آن را با مقدار زياد آبميوه يا خود ميوه پر كرد. آبميوه در حجم كم بصورت يك نوشيدني خنك و مطبوع و شربتهاي خانگي مانند شربت آب ليمو يا ليموي تازه، شريت به ليمو و… بعد از بازي و تقلاي كودك بسيار مطبوع و لذت بخش است. مصرف ميوه و سبزي علاوه بر داشتن فيبر و تسهيل كار دستگاه گوارش كودك، نيازهاي او را به ويتامين تامين مينمايد.
11) به كودك 1 تا 2 ساله تنقلاتي مثل پفك، شكلات، چيپس و… نبايد داده شود و در صورتي كه فعاليت كودك زياد باشد، دادن بستني، خرما، بيسكويت، بادام و پسته بونداده ولي ريزشده به شرطي كه بعد از غذا به او داده شود مناسب است.
12) در طول سال دوم، مصرف ويتامين هاي A و D و قطره آهن بايد ادامه داشته باشد و اين مطلب كه آهن موجب سياهي دندانها ميشود نبايد مانع مصرف آن شود، بلكه بايد قطره را با قاشق چايخوري درعقب دهان كودك ريخت و متعاقب آن به او آب داد و با پارچه اي تميز روي دندانهاي كودك را تميز كرد. آهن را بين دو وعده شيردهي به كودك بدهید. از اواخر ماه نهم كه آب ميوه و ميوه را براي شيرخوار شروع ميكنيد ميتوانيد بعد از خوراندن قطره آهن، بجاي آب كمي آب ميوه به او بدهيد تا جذب آهن بيشتر شود. ميتوان قطره آهن را در مقداركمي آبميوه مخلوط كرد و به كودك داد.
13) در اواخر سال دوم احساس استقلال كودك بيشتر شده، خودش غذا ميخورد و از همه غذاهاي سفره خانواده به دلخواه انتخاب مي نمايد. مادران در اين مرحله از زندگي بايد به مصرف مواد غذايي كافي و پرانرژي كه براي رشد كودك لازم است، توجه نمايند.
دیدگاه خود را درج کنید